nlen

Woningbouwprojecten

Energiebesparing bij woningbouwprojecten

De laatste jaren worden er steeds meer duurzame woonwijken gebouwd. Een belangrijk onderdeel is de energiebesparing. De overheid wil dat woningen energiezuiniger worden. Zo heeft het rijk met marktpartijen afgesproken dat alle nieuwe gebouwen vanaf 2015 de helft minder energie gebruiken dan in 2007. Tevens wil de overheid dat vanaf 2020 alle nieuwbouw bijna energieneutraal is. Voor projectontwikkelaars en ingenieursbureaus een uitdaging om een partij te vinden die de best duurzame oplossing heeft om energie te besparen.

Oplossingen die onderscheidend veel energie besparen

R&R Systems is specialist in duurzame energiesystemen en heeft al jarenlang ervaring in de woningbouw. R&R installeerde al in 1998 haar eerste warmtepomp en was daarin duidelijk voorloper op gebied van Warmte en Koude Opslag in de woningbouwbranche. Later ontwierp R&R Systems o.a. het Energydak en de Power Profit zonnepanelen.  Met deze energieconcepten kan R&R Systems totaaloplossingen voor de woningbouwbranche bieden die onderscheidend veel energie besparen. 

Duurzaamheidsprijs van gemeente Uden

Een van de projecten waar R&R Systems een totaaloplossing heeft geleverd is de woonwijk Velmolen Buiten in Uden. Dit project heeft de duurzaamheidsprijs gewonnen van de gemeente Uden. Vanwege alle innovatieve technieken en toepassingen is de wijk aangemerkt als een van de twaalf ‘excellente gebieden’ in Nederland op het gebied van duurzaamheid.

Wilt u ook onderscheidend veel energie besparen?

Interesse in een energiesysteem?

Wilt u weten hoe dat u in de woningbouw de meeste energie kunt besparen? Neem dan met ons contact op.

Gerealiseerde projecten

Onze energieconcepten voor de woningbouw:

 • E-Combi Box

  Een kast met alle aansluitingen voor energiesystemen voor een energieneutrale woning. Alles plug-and-play.
 • Warmte Koude Opslag

  Een duurzame methode waarbij warmte en/of koude in de bodem wordt opgeslagen. Deze energie kan later benut worden om zaken te verwarmen en te koelen.
 • Power Profit zonnepanelen

  Een paneel met twee functionaliteiten. Het winnen van elektriciteit via zonne-energie en het winnen van warmte/koude via de warmtewisselaars van R&R.
 • Hecofloor

  Een vloerverwarmingssysteem met warmtewisselaars van R&R Systems. Door het grote uitwisselingsoppervlak behaalt dit systeem een hoog rendement.
 • Energycollector

  Een systeem van zwarte warmtewisselaars op het dak om zonnewarmte en omgevingswarmte te winnen.