nlen

Visteelt

Energiebesparing in de visteelt

Voor de visteelt heeft R&R Systems een energiesysteem ontwikkeld om warmte uit effluent (mest) terug te winnen. Dit energiesysteem kan ondersteund worden met Power Profit zonnepanelen of Energycollectors op het dak zodat het water voor de kweekbaden volledig duurzaam verwarmd kan worden.

Warmte terug winnen uit effluent (mest)

In Nederland wordt bijna alle vis in recirculatiesystemen gekweekt. Het effluent van het viskweeksysteem wordt vaak nabehandeld in een nabezinker en heeft een warme temperatuur.

R&R Systemen heeft een energiesysteem ontwikkeld van drijvende warmtewisselaars dat warmte uit het effluent kan onttrekken. Deze warmte kan via een warmtepomp weer worden herbenut voor bijvoorbeeld het verwarmen van de kweekbaden. Kweekbaden hebben een temperatuur van ongeveer 27°C . Met dit systeem kan het kweekwater al tot 12 a 15°C worden voorverwarmd. Hiermee bespaart de kweker veel energiekosten.

Kijk ook bij koeldek(plus)systeem om meer te weten over de kostenbesparingen hiermee in de visteelt.

Kweekwater volledig duurzaam verwarmd

Door het koeldek(plus)systeem te combineren met Power Profit zonnepanelen of Energycollectoren, wordt er nog extra energie gewonnen via zonnewarmte. Het is dan mogelijk om het kweekwater volledig duurzaam te verwarmen.

Onze energie-concepten voor de visteelt:

“ Welk energie besparingssysteem past binnen uw visteelt bedrijf”? 

Interesse in een energiesysteem?

Wilt u weten hoe dat u in de visteelt de meeste energie kunt besparen? Neem dan met ons contact op.

Gerealiseerde projecten

Onze energieconcepten voor de visteelt: