nlen

Utiliteit en Recreatie

Duurzame energie in utiliteit en recreatie

R&R Systems is sterk vertegenwoordigd in de utiliteitsbouw. R&R Systems heeft oplossingen voor duurzame energie bedacht voor onder andere Multi Functionele Accommodaties (MFA’s), Recreatie en Partycentra, Sportaccommodaties, Wellness en Beauty centra.

Warmte Koude Opslag bij bestaande situaties

R&R Systems bv wordt vaak ingeschakeld als er in een bestaande situaties veel gas wordt verbruikt om te verwarmen of te koelen. R&R kan dan bestaande installaties integreren met een Warmte Koude Opslagsysteem en daarmee het gasverbruik  60 tot 95% reduceren. Installaties zijn dan vaak al in 6 tot 9 jaar tijd terug verdiend.

Duurzame energie in de nieuwbouw

Bij nieuwbouw wil de eindgebruiker vaak een duurzaam systeem om niet afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen, dure energierekeningen te voorkomen en verantwoord omgaan met het milieu. R&R Systems bedenkt duurzame oplossingen op basis van warmte en koude opslag en/of zonne-energie om energie te winnen en energie op te slaan. Door de maatgesneden totaaloplossingen van R&R Systems, besparen de klanten uit de utiliteitsbranche veel energie.

Alle deskundigheid, productie en uitvoering onder één dak

Een van onze grootste onderscheidende kenmerk is dat wij alle deskundigheid in huis hebben en onze eigen energie-concepten produceren, installeren, controleren en onderhouden. Zo heeft u maar met één energiepartij te maken en kunnen we vragen of problemen snel afwikkelen. Als aanspreekpunt voor alle zaken, werkt dat voor u veel sneller en effectiever. Daarom noemen wij ons dan ook graag: “uw sparringpartner in duurzame energie”.

“R&R Systems, uw sparringpartner in duurzame energie heeft altijd de juiste oplossing”

Gerealiseerde projecten

Onze energieconcepten voor de utiliteit en de recreatie:

 • Warmte Koude Opslag

  Een duurzame methode waarbij warmte en/of koude in de bodem wordt opgeslagen. Deze energie kan later benut worden om zaken te verwarmen en te koelen.
 • Energydak

  Een dakbedekking waarin de warmtewisselaars van R&R zijn geïntegreerd. Zo kunt u onzichtbaar energie winnen.
 • Power Profit zonnepanelen

  Een paneel met twee functionaliteiten. Het winnen van elektriciteit via zonne-energie en het winnen van warmte/koude via de warmtewisselaars van R&R.
 • Hecofloor

  Een vloerverwarmingssysteem met warmtewisselaars van R&R Systems. Door het grote uitwisselingsoppervlak behaalt dit systeem een hoog rendement.
 • Energycollector

  Een systeem van zwarte warmtewisselaars op het dak om zonnewarmte en omgevingswarmte te winnen.