nlen

Utiliteit en Recreatie

Energie besparen in de utiliteit

Wilt u weten of een duurzaam energiesysteem van R&R een passende oplossing voor u is? Neem dan contact met ons op.

R&R heeft een aantal unieke oplossingen voor duurzame warmte en koude in de Utiliteitsbouw bedacht, die bovendien financieel interessant zijn door de gunstige prijsstelling en korte terugverdientijden. Als eindgebruiker wilt u op de eerste plaats een comfortabel klimaat en hoge energierekeningen voorkomen. Daarnaast een duurzaam systeem waarmee de CO2-uitstoot en de milieubelasting verminderd worden. Met name voor bedrijfspanden, scholen, ontmoetingscentra, sportaccommodaties en Wellness-, Beauty- en Partycentra hebben wij interessante oplossingen.

Energiebesparing in bestaande gebouwen

In bestaande gebouwen waar veel gas wordt verbruikt, kan de aanwezige CV-installatie gecombineerd worden met een Warmtepompsteem. Het gasverbruik kan daarmee al snel 40 –  80% gereduceerd worden. De CV-installatie kan in bedrijf blijven als backup en aanvulling in hele koude periodes. Door minder draaiuren wordt de levensduur van de bestaande CV-installatie verlengd. Wij combineren hoogwaardige warmtepomptechniek met de unieke en door onszelf ontwikkelde PVT-panelen. Daarmee bieden wij een gouden combinatie die gemakkelijk te installeren is en veel voordelen biedt.

Uitbreiding met energieopslagsysteem

Regelmatig voegen wij aan de installatie nog een energieopslagsysteem toe bestaande uit een bodemenergiesysteem, waarmee duurzaam koelen mogelijk wordt en warmte en koude tussen de seizoenen opgeslagen kan worden, waardoor nog meer bespaard kan worden op energiekosten. Dit is vaak bij nieuwbouw omdat het afgiftesysteem in het gebouw geschikt moet zijn voor koeling.

Wij onderscheiden ons daarnaast doordat wij alle deskundigheid in huis hebben om systemen goed te kunnen installeren en onderhouden, zodat u verzekerd bent van een  goed functionerend systeem.

Ondersteuning met subsidies

Naast het uitbrengen van een heldere aanbieding ondersteunen wij bij het aanvragen van interessante subsidies zoals ISDE, EIA en SDE++ en rekenen wij voor u uit of uw investering financieel ook interessant is. Investeringen kunnen meestal in 5 tot 9 jaar terugverdiend worden. Ten slotte kunnen wij indien gewenst ook nog een financiering op maat voor u regelen. Door de op maat gesneden oplossingen besparen klanten uit de utiliteitsbranche flink op hun energiekosten.

“R&R is uw ideale partner in duurzame energie en heeft voor u de juiste oplossing”

Interesse in een energiesysteem?

Wilt u weten hoe dat u in de utiliteit en recreatie de meeste energie kunt besparen? Neem dan met ons contact op.

Gerealiseerde projecten

Onze energieconcepten voor de utiliteit en de recreatie: