nlen

Tuinbouw

Energiebesparing in de tuinbouw

Voor de tuinbouw heeft R&R Systems rendabele energieconcepten ontwikkeld die gunstige effecten hebben op de teelt en energie kunnen besparen.

Betere teeltresultaten in de glastuinbouw door juiste beheersing worteldruk

Een optimale plantengroei is essentieel voor de glastuinbouw. Daarbij is het van doorslaggevend belang dat de temperatuurbeheersing op wortelniveau perfect is geregeld. Met het Rootco-systeem van R&R Systems, wordt het fysiologisch proces rondom de worteldruk optimaal gestuurd. Hiermee bereikt u een hogere productie en een betere kwaliteit. Tevens bespaart u met dit energiesysteem op uw energiekosten.

Kijk bij Rootco om te lezen welke kosten u hiermee binnen de glastuinbouw kunt besparen.

Betere opbrengst voor paddenstoelentelers door juiste compost-temperatuur

In de paddenstoelenteelt worden in teeltruimtes de seizoenen van de natuur nagebootst. Door de temperatuur en de luchtvochtigheid te wijzigen, groeien de schimmeldraden en ontstaat er knopjes die uitgroeien tot paddenstoelen.  Voor paddenstoelenkwekers is het een uitdaging om dit proces tot in de perfectie te beheersen, om een kwalitatieve en optimale productie tegen minimale kosten te kunnen bewerkstelligen.

R&R heeft een systeem ontwikkeld waarbij warmtewisselaars direct onder de compost worden geplaatst. De warmtewisselaars koelen de compost waardoor de luchttemperatuur in de teeltruimte hoger kan blijven. Door deze situatie groeit het mycelium sneller door de dekaarde,  waardoor de teeltperiode met enkele dagen verkort kan worden. Met dit energiesysteem heeft de teler meer teeltrondes per jaar en bespaart de teler tevens op zijn energiekosten.

Kijk bij Champignonbedkoeling om de mogelijkheden en  voordelen van dit energiesysteem te lezen en eventueel hiervoor gelijk een aanvraag te doen.

Energie-winning en energie-opslag

In de tuinbouw is het energieverbruik hoog. R&R heeft een aantal duurzame energieconcepten ontwikkeld waarmee energie opgewekt en opgeslagen kan worden. Hiermee kunt u binnen uw tuinbouw activiteiten veel meer besparen op uw energiekosten.

“Samen kijken wij naar uw kostenbesparingen binnen de tuinbouw” 

Interesse in een energiesysteem?

Wilt u weten hoe dat u in de tuinbouw de meeste energie kunt besparen? Neem dan met ons contact op.

Gerealiseerde projecten

Onze energieconcepten voor de tuinbouw: