nl

Woning in Leende

Woning in Leende

In 2008 werd de woning in Leende rigoureus verbouwd. Van een lage vrijstaande woning werd een prachtig hoog landhuis gemaakt. Ook het verwarmingssysteem werd compleet vernieuwd. De bewoners wilden het huis en het zwembad graag duurzaam verwarmen en kwamen via een zoektocht op internet uit bij R&R Systems.

Duurzaam energiesysteem

R&R Systems bedacht een duurzaam energiesysteem. Bij de inrit is een bronsysteem gemaakt. Dit bestaat uit zes sondes die tot 110 meter diep in de grond zijn aangebracht. Deze sondes slaan warmte en koude op in de bodem.

Een warmtepompsysteem verwarmt de warmte uit de bodem op naar de gewenste eindtemperatuur. De warmte uit het energiesysteem wordt benut voor de vloerverwarming, het verwarmen van het zwembad en voor tapwater. De koude uit het systeem wordt benut om te koelen. Door in de zomer koud water door het vloerverwarmingssysteem te laten stromen blijft het in de gehele woning lekker koel.

Zwembadcollectoren

Naast het zwembad staan zwembadcollectoren in de tuin. Dit zijn tuinschermen gemaakt van lamellen, waar een vloeistof doorheen stroomt, die warmte van de zon en de omgeving opneemt. R&R Systems heeft een slimme regeling bedacht die steeds bekijkt waar de warmte van de collectoren naar toe gaat. Dit kan zijn naar de bodem om warmte op te slaan, naar de warmtepomp om de vloerverwarming of tapwater te verwarmen of direct naar het zwembad. De bewoners hebben verder geen omkijken naar het systeem. R&R Systems heeft alle waarden ingesteld en alles verloopt automatisch.

Elke dag zwemmen

De bewoners zijn blij met het systeem. De woning wordt energiezuinig verwarmd en gekoeld en ze kunnen het hele jaar door gebruik maken van het zwembad. Dit doen ze dan ook trouw: Elke dag om 9.00 uur worden er enkele baantjes gezwommen. Het zwemwater heeft het hele jaar door een aangename temperatuur van 26-27 °C.

Filosofie bewoner: Dit systeem verbruikt alleen elektriciteit en dan heb je geen gasketel meer nodig. Elektriciteit is een blijvende energiebron en kan op talloze wijze gemaakt en gedistribueerd worden. Met gas ben je veel afhankelijker. Deze brandstof wordt op den duur schaars en duurder”. 

<< Terug naar het overzicht

Wilt u ook energie besparen?

Neem dan nog vandaag contact op met R&R Systems om uw situatie te bespreken.