nl

Woning Beek & Donk

Woning Beek & Donk

In 2019 werd de woonboerderij in Beek & Donk flink onderhanden genomen. Daarbij werd ook het verwarmingssysteem compleet vernieuwd. De bewoners wilden het huis graag duurzaam verwarmen en wilden vooral minder energiekosten. Via-via hoorden ze over R&R Systems en een zoektocht begon.

Zoektocht en proces

De zoektocht begon toen iemand op een feestje vertelde over R&R Systems, maar de bedrijfsnaam en plaats wist deze persoon niet precies te vertellen. Een aantal weken later werd R&R Systems toch gevonden: ‘’Het complete proces verliep erg prettig, dat begon al met het eerste gesprek. Ook zijn we Joris (Joris Polman, projectleider R&R Systems) dankbaar voor zijn inzet en goede zorgen’’.

Duurzaam energiesysteem

R&R Systems bedacht een duurzaam energiesysteem met een bronsysteem welke bestaat uit sondes. Deze sondes slaan warmte en koude op in de bodem. Daarnaast zijn er ook PVT-panelen geplaatst op het platte dak.

Een warmtepompsysteem warmt de warmte uit de bodem op naar de gewenste eindtemperatuur. De warmte uit het energiesysteem wordt benut voor de vloerverwarming en voor tapwater. De koude uit het systeem wordt benut om te koelen. Door in de zomer koud water door het vloerverwarmingssysteem te laten stromen, blijft het in de gehele woning lekker koel. Vooral de passieve koeling ‘’is echt ideaal’’ zoals de bewoner omschrijft.

R&R Systems is een aanrader

De bewoners zijn blij met het systeem en vinden vooral het gebruiksgemak ideaal. ‘’De monteur heeft alles netjes ingesteld’’ aldus de bewoners in koor. Ze vervolgen: Op de vraag of de bewoners het nogmaals zouden aanschaffen waren ze vrij kort: ‘’Inmiddels hebben we een aantal keren een bod gehad op deze woning en bijna een nieuw huis gekocht, het eerste wat we opschreven was R&R Systems’’. Ook gaf de bewoner aan dat ze het systeem hadden aangeraden bij een familielid.  De bewoner sluit af met: ‘’Ik ben tegenwoordig een trotse ambassadeur van R&R Systems’’.

 

Interview afgenomen door: Robin van de Ven
Beek & Donk, 01/02/2021, 16.00 uur

<< Terug naar het overzicht

Wilt u ook energie besparen?

Neem dan nog vandaag contact op met R&R Systems om uw situatie te bespreken.