nl

Sauna & Beauty Oase Nederasselt

Sauna & Beauty Oase Nederasselt

Ruim 25.000 euro besparen op de energierekening. Dat verwacht Erik van Ingen Schenau, eigenaar van Sauna & Beauty Oase in Nederasselt nu R&R Systems de zeventien jaar oude gasketels heeft vervangen door warmtepompen.

“We gebruiken nu geen aardgas meer, maar betrekken de energie uit het grondwater”, zegt Van Ingen Schenau. “En dat scheelt enorm in de kosten. We verwachten binnen drie jaar deze investering er uit te hebben. De warmtepompinstallatie zal nagenoeg onderhoudsvrij draaien en heeft een levensduur van minimaal vijftien jaar. De warmtepompen zullen ons dus veel geld op gaan leveren.”

Constante temperatuur

Sauna & Beauty Oase had in 2007 een eerste warmtepomp in de sauna laten plaatsen. “Daar was een kleine warmtewisselaar bij. Die zorgde wel voor enig rendement, maar niet zoveel als met de grote warmtepompinstalatie die we nu gebruiken. In onze branche is het ook belangrijk dat de temperatuur constant blijft. De warmte moet dus continu worden aangevoerd. Het voordeel van constante warmtevraag is dat de warmtepomp niet telkens aan- en uitschakelt. Ook dat bespaart veel energie en verlengt de levensduur. We kunnen nu de maandelijks terugkerende energiekosten beter beheersen.”

R&R Systems: een geoliede machine

Het was een stevige investering, waar ook veel werk bij kwam kijken. “Wat me opviel aan R&R Systems was de manier waarop deze klus werd aangepakt. Zeer voortvarend, waarbij de twee vaklui werkten volgens duidelijke richtlijnen. Het was een geoliede machine.” Ook de verhouding tussen prijs en kwaliteit was aantrekkelijk.

Investering in de toekomst

Warmtepompen gebruiken betekent ook dat Sauna & Beauty Oase de kaart van de duurzame energie heeft getrokken. Van Ingen Schenau: “Dat is een mooie bijkomstigheid, maar dat was niet de belangrijkste prioriteit. Met deze investering wilden we naar de toekomst kijken. Dit bedrijf heb ik overgenomen van mijn ouders. Als mijn kinderen mij willen opvolgen, dan moeten ze een robuuste en gezonde onderneming in handen krijgen. Daar dragen de warmtepompen een steentje aan bij.”

Warmtepompen zeer interessant voor wellness branche
R&R Systems heeft met de warmtepompen al een stevige markt in diverse sectoren. Wellness krijgt de komende jaren veel aandacht, zegt accountmanager Eric Bloemen. “Daar wordt veel energie verbruikt. Vooral aardgas. Die fossiele brandstof zal steeds duurder worden, terwijl elektriciteit waarop een warmtepomp draait goedkoper wordt. Dus vormen warmtepompen een lucratief alternatief. Doordat warmte en koude uit het grondwater kan worden onttrokken, kun je warmtepompen voor verwarmen én koelen gebruiken. Ook dat is voor deze sector interessant. Met een deskundig aangelegde warmtepomp installatie, met gebruik van de juiste regelapparatuur en componenten, kun je wel tot 50-80 procent besparen op je energiekosten!.”

Subsidie Energie Investeringsaftrek

Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt door de overheid gewaardeerd, weten ze bij “de Energieverdieners”. “Met de Energie Investeringsaftrek kun je voor het plaatsen van warmtepompen subsidie krijgen. Soms draagt ook de provincie of de gemeente daaraan bij. Kortom, voor de wellness branche is het heel aantrekkelijk om de bedrijfsvoering met betrekking tot energie radicaal om te gooien.” Neem dus contact met ons op, er is geen tijd te verliezen!

<< Terug naar het overzicht

Wilt u ook energie besparen?

Neem dan nog vandaag contact op met R&R Systems om uw situatie te bespreken.