nl

Maatschap Witlox Pulles

Maatschap Witlox Pulles

Gerard Witlox heeft een prachtig vleespluimveebedrijf waar in totaal 186.000 vleeskuikens gehuisvest zijn. Zes jaar geleden heeft hij twee nieuwe stallen bijgebouwd. Om aan de emissie-eisen te voldoen heeft hij in deze stallen het Kombidek-systeem van R&R Systems laten installeren. Gerard:”Het voordeel van dit systeem is dat het niet alleen voldoet aan de emissie-eisen, maar tevens ook goed is voor de kuikens en energie bespaart”.

De werking van het Kombideksysteem

Het Kombideksysteem is een vloerverwarmingssysteem met warmtewisselaars in de vloer. Door de warmtewisselaars stroomt een vloeistof die warmte of koude kan onttrekken uit de stal. Zo wordt de warmte die ontstaat aan het eind van de ronde via een warmtepomp opgeslagen in de grond (bron). Bij een nieuwe ronde wordt deze warmte benut om de vloer voor de jonge kuikens te verwarmen. De kuikens hebben zo een comfortabele temperatuur, wat de groei bevorderd. Aan het eind van de ronde hebben de kippen het vaak te heet. De vloer zorgt dan voor een verkoelend effect. Het systeem koelt tevens de mest, waardoor de geur- en ammoniakuitstoot gereduceerd word.  Doordat het systeem de warmte van de vorige ronde herbenut, is het energieverbruik bij Witlox beduidend lager dan bij een gemiddeld vleespluimveebedrijf.

Afbeelding: Technische ruimte stal Witlox.

Prettige samenwerking

Maatschap Witlox is tevreden over de samenwerking met R&R Systems. Gerard: “Tijdens de bouw hadden ze een goed luisterend oor. Ik kon aangeven waar en wanneer ik de apparatuur geïnstalleerd wilde hebben en wat mijn wensen waren. Ook nu verloopt alles prima. Bij een storing zijn ze altijd bereikbaar en tijdig aanwezig. Maar vaak kunnen we ook zaken via telefoon oplossen”.

Toegepast energieconcept van R&R Systems:

<< Terug naar het overzicht

Besparing34.000 m3 gas/jaar
Terugverdientijd6 jaar

Wilt u ook energie besparen?

Neem dan nog vandaag contact op met R&R Systems om uw situatie te bespreken.