nl

Gekoelde mestpan

Gekoelde mestpan

Een goed stalklimaat is een bepalende succesfactor voor uw bedrijf. De gekoelde Mestpan levert een grote
bijdrage aan een gezond stalklimaat doordat de mest gekoeld wordt en met regelmaat wordt afgevoerd.
Daardoor zullen de prestaties van de dieren verbeteren. U en uw personeel krijgen een schonere werkomgeving en het milieu wordt gespaard omdat de uitstoot van schadelijke stoffen tot een minimum is beperkt. Bovendien bespaart u energie omdat de vrijgekomen warmte wordt ingezet om uw stal te verwarmen.

De gekoelde mestpan is gezamelijk ontwikkeld door R&R Systems en InterContinental.

 

De gekoelde Mestpan is verkrijgbaar in twee materialen

Duraplast
De duraplast mestpan van Inter Continental is de laatste innovatieve ontwikkeling op het gebied van mestpannen en zijn verkrijgbaar in Monodrain en Duodrain. Belangrijkste kenmerk van deze mestpan is de speciale constructie van de afwateringskanalen. Deze zorgen voor een goede vloeistofverdeling, zodat bij het vermorsen van voer, overlast door vliegen wordt beperkt.

Polyester
Bij renovatie- en enkele nieuwbouw projecten is het soms moeilijk om met standaard afmetingen te werken. Hiervoor heeft Inter Continental een oplossing bedacht in de vorm van een glasfi ber (polyester) mestpan.
Deze mestpan kan in iedere gewenste maatvoering worden geleverd. Het voordeel is dat de bestaande stalindeling gehandhaafd kan blijven. De polyester mestpannen zijn verkrijgbaar in zowel Monodrain als
Duodrain uitvoering.

Het koelen van mest heeft een positief effect op uw stalklimaat.

Door het koelen van de mest wordt deze als het ware geconserveerd waardoor de bacterie werking afneemt en omzettingen minder plaatsvinden. Naast minder uitstoot van ammoniak wordt ook de uitstoot van o.a. methaan en andere gassen aanzienlijk terug gedrongen. De emissie wordt bij de bron aangepakt. Het koelen van de mest in de mestpan gebeurt d.m.v. lamellen. In combinatie met een warmtepomp wordt de vrijgekomen warmte omgezet in bruikbare warmte om uw stal(len) mee te verwarmen. Hiermee is het naast een milieusysteem ook een energiebesparende oplossing waarmee de investering zich in een afzienbare tijd terug verdient. Hiernaast zijn fiscale voordelen mogelijk zoals bijvoorbeeld EIA. De gekoelde mestpan is makkelijk toepasbaar in zowel nieuwbouw als bestaande stallen.

De gekoelde Mestpan heeft een ammoniakemissie van 1,27 kg NH3/dierplaats/jaar.

Geregistreerd onder RAV D 1.2.20 / BWL 2018.01 / emissiefactor 1,3
‘Mestpan met mestkanaal met koelsysteem en waterkanaal onder het kraamhok‘

Interesse in de gekoelde mestpan?

Wilt u ook graag weten wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot uw stal? Neem dan met ons contact op.

Interesse in de gekoelde mestpan?

Wilt u ook graag weten wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot uw stal? Neem dan met ons contact op.

Meer informatie?

Klik op onderstaande brochure om deze te downloaden.