nl

Bloemisterij ‘t Bluumke

Bloemisterij ‘t Bluumke

Bloemisterij ‘t Bluumke in De Mortel heeft de locatie flink vernieuwd. Een groot deel van het oude pand is gesloopt en daarvoor in de plaats is een nieuwe winkel gebouwd. R&R Systems heeft voor dit bedrijf een duurzaam energiesysteem geleverd met onder meer de Power Profit zonnepanelen, Hecofloor vloerverwarming en een WKO-systeem. 

Al sinds 1981 zijn Paul en Elise Siebers eigenaar van Bloemisterij ’t Bluumke. Inmiddels zijn ook twee van hun vier kinderen werkzaam in de bloemenbranche. Zoon Tom is sinds zeven jaar medevennoot in het familiebedrijf en zoon Koen heeft een eigen hoveniersbedrijf. “Wij hebben als bloemist het mooiste beroep ter wereld”, vertelt Elise Siebers. “Bloemen worden gebruikt in alle jaargetijden en bij alle belangrijke gebeurtenissen in het leven. Daarnaast is het een creatief beroep, waarin we onze ideeën kwijt kunnen.”

Groene uitstraling

Met het vernieuwen van het huidige pand wil de familie Siebers het bedrijf een moderne uitstraling geven. Paul Siebers: “Daarbij speelt ook duurzaamheid een belangrijke rol. Als groenbedrijf willen wij ook een groene uitstraling hebben. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een partner die ons kan helpen om dit te realiseren. We hebben gekozen voor R&R Systems, omdat we daar direct een goed gevoel bij hadden.”

Duurzaam energiesysteem

Bij de nieuwbouw van ’t Bluumke zijn meerdere energieconcepten toegepast. Op het dak liggen Power Profit zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben twee functionaliteiten. De voorzijde van het paneel is een zonnepaneel wat zonne-energie kan omzetten in elektriciteit. Aan de binnenzijde van het paneel zitten de zelf ontworpen warmtewisselaars van R&R Systems. Deze nemen warmte of koude op die weer voor andere doeleinden benut kan worden. Door deze dubbele functionaliteit kunnen nog lagere energiekosten worden gerealiseerd. Verder is in de vloer het Hecofloor vloerverwarmingssysteem toegepast. Dit systeem is uitgerust met  warmtewisselaars die door R&R zelf zijn ontwikkeld. Hiermee kan een ruimte met een relatief lage temperatuur verwarmd worden en met een relatief hoge temperatuur gekoeld worden.  Tot slot is er een Warmte Koude Opslag (WKO) systeem aangebracht in het pand. Dit is een duurzame methode om energie in de vorm van warmte of koude in de bodem op te slaan. De techniek wordt gebruikt om gebouwen, woningen, kassen en processen te verwarmen en te koelen.

De toegepaste energieconcepten zijn bovendien makkelijk te bedienen. De systemen zijn klantvriendelijk ontworpen, eenvoudig te gebruiken en vergen bovendien weinig onderhoud. Met deze energieconcepten kan ’t Bluumke weer jaren vooruit en wordt een belangrijke stap richting een energie neutraal bedrijfsgebouw gezet.

<< Terug naar het overzicht

Besparing gasverbruik80%
Terugverdientijd6,5 jaar

Wilt u ook energie besparen?

Neem dan nog vandaag contact op met R&R Systems om uw situatie te bespreken.