nl

Aardwarmtesysteem woning Sint-Oedenrode

Aardwarmtesysteem woning Sint-Oedenrode

De bouw van een nieuwe woning wil je het graag in één keer goed doen. Zo dachten ook de bewoners van de woning in Sint-Oedenrode. Om niet afhankelijk te hoeven zijn van de fossiele brandstof gas, ging men op zoek naar een duurzaam energiesysteem. Via een tip van een zwager kwam men uit bij R&R Systems. 

De zwager van de familie komt uit de agrarische sector. “En boeren kopen meestal pas producten, als ze zeker weten dat het werkt”. De bewoners wilden geen risico lopen met een nieuw systeem. “Tegenwoordig roept elke lokale installateur dat ze aardwarmtesystemen kunnen leveren. Ik was op zoek naar een specialist. Door de ruime ervaringen van R&R Systems met aardwarmtesystemen, had ik vertrouwen in deze producent”.  

Het aardwarmtesysteem

In de voortuin van de woning is een gesloten bronsysteem aangelegd. Daar gaan op drie punten, slangen 110 meter de diepte in. Door deze slangen loopt een vloeistof die warmte en koude naar de bodem en naar boven brengt. Zo wordt er in de winter warmte uit de bodem onttrokken en in de zomer toegevoegd. Doordat er elk jaar ongeveer evenveel warmte aan de bodem wordt toegevoegd als dat er wordt onttrokken, blijft de bodemkwaliteit behouden. De aardwarmte die uit de bodem komt wordt via een warmtepomp-systeem verder opgehoogd naar de gewenst eindwarmte. Met deze warmte wordt het zwembad, de vloerverwarming en twee boilers opgewarmd.

Power Profit Zonnepanelen

Op de platte daken van de woning liggen Power Profit Zonnepanelen. Het Power Profit zonnepaneel is een uniek paneel met twee functionaliteiten. De voorzijde van het paneel is een zonnepaneel wat zonne-energie kan omzetten naar elektriciteit. Aan de binnenzijde van het paneel zitten de warmtewisselaars van R&R Systems. Deze nemen warmte of koude op die weer voor andere doeleinden benut kan worden. Zo wordt er “dubbel” energie gewonnen: elektriciteit en warmte/koude. Doordat de zonnepanelen op de platte daken van de woning zijn bevestigd behoudt de woning zijn landelijke uitstraling.

Aardwarmtesysteem geeft veel comfort

Wat de bewoners vooral aansprak was het comfort van een aardwarmtesysteem. In de zomer stroomt er door het vloerverwarmingssysteem koud water, waardoor het hele huis lekker koel blijft. De bewoners genieten ook van het warme zwembadwater. Doordat het zwembadwater met aardwarmte wordt opgewarmd, kan men van april tot en met oktober genieten van het zwembad met water van 27 a 28 ºC.

Toegepaste energieconcepten van R&R Systems:

<< Terug naar het overzicht

Wilt u ook energie besparen?

Neem dan nog vandaag contact op met R&R Systems om uw situatie te bespreken.