nlen

Pluimveehouderij

Energiebesparing in de pluimveehouderij

Voor de pluimveehouderij heeft R&R Systems energieconcepten ontwikkeld die zorgdragen voor een beter milieu en een beter welzijn van de kippen.

De juiste temperatuur voor de vleeskuikens

Klimaatbeheersing bij vleeskuikens is erg belangrijk. Bij de jonge kuikens is een warme temperatuur gewenst. Bij de zware vleeskuikens mag de temperatuur vooral niet te hoog zijn. R&R Systems heeft een energiesysteem bedacht met warmtewisselaars in de vloer, het Kombideksysteem. Met dit systeem kan de vloer gekoeld of verwarmd worden zodat uw vleeskuikens altijd een goede omgevingstemperatuur om zich heen hebben.  Het systeem kan tevens de mest koelen waardoor de geur- en ammoniakuitstoot gereduceerd wordt. Het systeem heeft daarom ook een groenlabel erkenning.

Kijk bij Kombideksysteem om te weten hoeveel energiebesparing dit energiesysteem uw pluimveehouderij zou kunnen opleveren.

De temperatuur via de luchtinlaat altijd 14 tot 18 °C.

Bij alle pluimveestallen (legkippen, moederdieren of vleeskuikens) wordt er via een luchtinlaat lucht binnen gelaten voor de kippen. Een kip is erg gevoelig voor temperatuur. Kippen kunnen niet zweten. Een kip regelt haar temperatuur door meer of minder bloed naar de kam door te sturen. R&R Systems heeft een systeem ontwikkeld waarmee de temperatuur van de luchtinlaat constant varieert tussen de 14 tot 18 °C. Dit bevordert het welzijn van de kippen en heeft een gunstig effect op de technische resultaten.

Kijk bij Luchtwarmtewisselaar  om te zien welke kostenbesparing uw pluimveehouderij hiermee kan doorvoeren.

Energie-winning en energie-opslag

In pluimveestallen wordt veel energie verbruikt. R&R Systems heeft een aantal duurzame energieconcepten ontwikkeld waarmee energie opgewekt en opgeslagen kan worden. Hiermee kan u als pluimveehouder daadwerkelijk energiekosten besparen.

“R&R Systems maakt energiebesparing in de pluimveehouderij rendabel” 

Interesse in een energiesysteem?

Wilt u weten hoe dat u in de pluimveehouderij de meeste energie kunt besparen? Neem dan met ons contact op.

Gerealiseerde projecten

Onze energieconcepten voor de pluimveehouderij: