nlen

Warmtewisselaar

Onze warmtewisselaar

R&R Systems heeft als basis van alle energieconcepten een warmtewisselaar ontwikkeld, waarmee warmte en koude opgenomen en afgegeven kan worden en die voor vele doeleinden inzetbaar is.

Werking warmtewisselaar

De warmtewisselaar is een kunststof lamel waar kanalen doorheen lopen. Door deze kanalen stroomt een vloeistof die warmte of koude kan opnemen en afgeven. In combinatie met een warmtepomp en een bron, ontstaat er een energiesysteem waarmee warmte en koude gestuurd kan worden. Dit proces is zeer gunstig om effectief en kostenbesparend in te zetten voor duurzame energiewinning.

Wat maakt onze warmtewisselaar bijzonder?

Hoge thermische geleidingscoëfficiënt:
De warmtewisselaar van R&R Systems is gemaakt van polypropyleen.  Een kunststof met een grote thermische geleidingscoëfficiënt.  Hierdoor kan er goed warmte of koude worden uitgewisseld.

Groot oppervlak om warmte en koude uit te wisselen:
Door de vele kanalen heeft de warmtewisselaar een groot oppervlak om warmte of koude uit te wisselen. Als je hetzelfde oppervlak zou willen verkrijgen met vloerverwarmingsbuizen dan zou je deze 3 cm h.o.h. moeten leggen.  Deze buizen worden normaal 10 tot 20 cm h.o.h. gelegd.

Toepasbaar voor diverse warmtestromen:
De warmtewisselaar kan warmte en koude opnemen en afgeven. Dat kan warmte uit mest zijn, maar ook warmte uit ventilatielucht, afvallucht, diverse vloeistofstromen, aardwarmte  en zonnewarmte. R&R heeft met deze warmtewisselaar al diverse toepassingen voor energiebesparing bedacht

Cradle-To-Cradle:
Onze warmtewisselaars zijn van zuivere kunststof gemaakt. Dit heeft niet alleen een gunstig effect op de levensduur, maar ook op de herbruikbaarheid. Mocht er in de toekomst een moment komen dat de warmtewisselaars niet meer nodig zijn, dan kan het materiaal zonder kwaliteitsverlies hergebruikt worden: Het Cradle-to-Cradle concept.

Op maat gemaakt:
In onze eigen fabriek kunnen we de warmtewisselaars op maat maken. Hierdoor kunnen we pakketten leveren die installatiebedrijven zelf kunnen installeren. De warmtewisselaars kunnen tot 17 meter lengte uit één stuk geproduceerd worden. Voor grotere lengtes lassen we de warmtewisselaars naadloos aan elkaar. De warmtewisselaars zijn wit of zwart. Voor situaties waarbij de warmtewisselaar vooral warmte moet opnemen, worden de zwarte lamellen ingezet.

Kwaliteitsgarantie:
Bij systemen met warmtewisselaars is het belangrijk dat er geen lekkages zijn. In onze productielocatie wordt elke lamel afzonderlijk getest. Dit doen we door elke lamel onder hoge druk  (6-8 bar) te zetten. Daarnaast testen we op locatie ook de complete installatie. Pas als de installatie is  goedgekeurd, mag de bouw worden voortgezet. Zo kunnen we de continuïteit van onze installaties garanderen.

R&R Systems BV heeft patent op deze warmtewisselaar.

Met behulp van deze warmtewisselaar heeft R&R diverse energieconcepten voor verschillende markten ontwikkeld.