nlen

Historie

Historie

R&R Systems B.V. is in 1993 begonnen in de intensieve veehouderij. Met behulp van lamellen ontwikkelde het bedrijf een drijvende warmtewisselaar voor in de mestput: Het Koeldeksysteem. Met dit systeem werd de mesttemperatuur verlaagd en de geur- en ammoniakuitstoot gereduceerd. 

Vanaf 1998 is R&R Systems de warmte die vrij kwam met dit proces met behulp van warmtepompen gaan gebruiken voor onder meer stalverwarming. Vanaf dat moment werd het voor R&R Systems duidelijk dat men een gouden troef in handen had. De zelf ontwikkelde kunststof lamel in combinatie met een warmtepomp bleek veel energie te besparen!

Nieuwe Energieconcepten

Met dit inzicht volgden de ontwikkelingen elkaar snel op. Zo bleek de lamel ook geschikt te zijn als warmtewisselaar bij  luchtstromen, ,vloeistofstromen, zonne-energie en aardwarmte. R&R bedacht vervolgens allerlei nieuwe energieconceptenvoor energieopwekking en energieopslag voor de agrarische sector, de woning- en utiliteitsbouw, de recreatiesector,  de industrie en voor particulieren.

“Onze energieconcepten worden altijd op maat voor uw bedrijf gemaakt”