Logo Energieverdieners R en R systems
Zwembadverwarming Uden

Particulieren…

Home » Referenties » Particulieren » Zwembadverwarming Uden

Zwembadverwarming Uden

Zwembadverwarming Uden

In 2010 hadden de bewoners van een woning in Uden plannen om een zwembad aan te leggen. Om langer gebruik te kunnen maken van het zwembad zocht men naar een duurzaam verwarmingssysteem. Omdat de woning een prachtige kap heeft met rode dakpannen, wilden ze liever geen zonnepanelen. Maar wat heb je dan voor alternatieven? Een projectontwikkelaar verwees hen naar R&R Systems.

Zwembadverwarming in de vorm van een tuinscherm

R&R Systems kwam met een oplossing: Een tuinscherm gemaakt van lamellen die fungeren als warmtewisselaars. Door de lamellen stroomt een vloeistof dat warmte van de zon en de omgeving opneemt. Deze warmte wordt benut om het zwemwater te verwarmen. Een duurzaam systeem wat esthetisch een zeer mooie aanblik heeft. Voor de bewoners een prettige oplossing want zo blijft de woning zijn meerwaarde behouden en heeft de tuin ook een prachtig uitzicht gekregen.

Verlenging van het zwembadseizoen

Het systeem in Uden was een van de eerste zwembadverwarmings-systemen die R&R Systems aanlegde. Bewoner: “We hebben in het begin nog wat te kampen gehad met enkele kinderziektes, maar nu staat er een systeem wat prima functioneert. Op een zonnige dag wordt het zwemwater wél 30 °C.” Zo kunnen de bewoners wel drie á vier maanden per jaar gebruik maken van het zwembad: een langer zwemseizoen met lekker warm zwemwater.

Toegepast energieconcept van R&R Systems:

Wilt u net als deze bewoners genieten van een langer zwemseizoen met heerlijk warm zwemwater? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

« terug naar het overzicht

Contact

R&R Systems B.V.

Vliet 17
5422 VV Gemert
The Netherlands

T: +31(0)492-322437
E: info@energieverdieners.nl