Volg ons via LinkedinVolg ons via FacebookVolg ons via YouTubeVolg ons via Twitter
Logo Energieverdieners R en R systems
Maatschap van den Breemer

Referenties…

Home » Referenties » Agrarische sector » Rundveehouderij » Maatschap van den Breemer

Maatschap van den Breemer

Maatschap van den Breemer

Net buiten de bebouwde kom van Soest ligt het melkveebedrijf van Arnold en Carla van den Breemer. Familie van den Breemer heeft op deze locatie in 2006 een prachtig nieuw bedrijf gevestigd. Het bijzondere aan dit bedrijf is dat er ook een kinderdagverblijf aanwezig is. Op een agrarische kinderopvang bevinden kinderen zich midden in de natuur en dat heeft een positief effect op hun ontwikkeling.   

Duurzaam energiesysteem

Bij de bouw van het bedrijf zijn ook direct maatregelen genomen om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden. Zo heeft familie van den Breemer gekozen voor een Warmte Koude Opslagsysteem (WKO) van R&R Systems.

Onder de mestput van de melkveestal is 2400 meter tyleenslang aangebracht. Door de tyleenslang stroomt een mengsel van water met glycol wat warmte/koude kan opnemen/afgeven aan de bodem. Door de minimale stroming in de ondergrondse waterlagen is de bodem uitstekend in staat om deze warmte/koude voor langere tijd vast te houden. Deze warmte/koude wordt via een warmtepomp weer benut voor het verwarmen/koelen van de woning, het kinderdagverblijf en het zwembad.

WKO-systeem heeft veel mogelijkheden

Arnold van den Breemer: "Het mooie van het WKO-systeem is dat het zoveel mogelijkheden heeft om zaken er op aan te sluiten. Je kan nu zelfs warmte van de zonne-panelen opslaan in de bodem en deze later benutten voor verwarmen".

Toegepast energieconcept van R&R Systems:

Wilt u net als familie van den Breemer de voordelen ervaren van een Warmte Koude Opslagsysteem? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. 

« terug naar het overzicht

Contact

R&R Systems B.V.

Vliet 17
5422 VV Gemert
The Netherlands

T: +31(0)492-322437
E: info@energieverdieners.nl