Logo Energieverdieners R en R systems
Koeldek(plus)systeem

Energieconcepten…

Home » Energieconcepten » Koeldek(plus)systeem

Koeldek(plus)systeem

Het Koeldek(plus)systeem verlaagt de temperatuur van de mest waardoor de geur- en ammoniakuitstoot gereduceerd wordt. De warmte die vrijkomst bij dit proces kan weer gebruikt worden voor andere toepassingen.  Het Koeldek(plus)systeem heeft zich in de praktijk ruimschoots bewezen. R&R Systems heeft dit energiesysteem al bij  zo’n 800 projecten toegepast. Een duurzaam systeem dat goed is voor het milieu en energiekosten bespaart.

Reductie geur- en ammoniakuitstoot

De mest wordt gekoeld door een drijvende warmtewisselaar waardoor koud grondwater stroomt. Hierdoor zal de bovenste mestlaag afkoelen tot onder de 15°C. Het koude grondwater van 10°C wordt gemiddeld 2 graden opgewarmd en dan weer teruggepompt in de grond. Doordat de mest afkoelt, wordt de geur- en  ammoniakuitstoot gereduceerd. Het Koeldek(plus)systeem voldoet aan de eisen uit het “Besluit ammoniakemissie huisvesting veehouderij”.

Besparen op energiekosten

Het systeem koelt de mest door middel van een warmtepomp. De onttrokken warmte uit de mest kan met dezelfde warmtepomp omgezet worden naar hoogwaardige warmte van 45°C die gebruikt kan worden voor o.a. verwarming.  Economisch is dit zeer interessant omdat u hiermee veel energiekosten kunt besparen.

Voordelen Koeldek(plus)systeem:

Referenties

Hieronder staan enkele referenties die reeds de voordelen van het Koeldek(plus)systeem hebben ervaren.

Interesse in een Koeldek(plus)systeem?

Wilt u weten hoe onze Koeldek(plus)systeem voor uw agrarisch bedrijf het meeste energie kan besparen? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

Contact

R&R Systems B.V.

Vliet 17
5422 VV Gemert
The Netherlands

T: +31(0)492-322437
E: info@energieverdieners.nl

Productinformatie

Wenst u graag meer informatie over ons Koeldek(plus)systeem zoals de technische specificaties en de subsidiemogelijkheden? Vraag deze hier aan!