Logo Energieverdieners R en R systems
Fitland XL Helmond

Utiliteit en recreatie…

Home » Referenties » Utiliteit en recreatie » Fitland XL Helmond

Fitland XL Helmond

Fitland XL Helmond

Duurzame energieoplossing voor Fitland XL Helmond 

Een professionele sporthal die plaats biedt aan 1200 supporters, een fitnesscentrum, een wellnessresort, diverse horecagelegenheden, bowlingbanen en een hotel met meer dan 100 kamers.

Om de enorme energievraag in goede banen te leiden en een  maximale besparing te realiseren, werken R&R Systems en Van Doren Engineers samen aan de ontwikkeling en installatie van een innovatieve energieoplossing. Fitland realiseert hiermee een enorme energiebesparing en profiteert tegelijkertijd van een zeer korte terugverdientijd. 

         

De energie oplossing is volledig afgestemd op de grote energievraag van Fitland. Het uitgangspunt: aardwarmte en – koude maximaal benutten om de verschillende (sauna) faciliteiten en ruimtes te verwarmen en andere (fitness)ruimtes juist te koelen. R&R Systems verzorgt de ontwikkeling en aanleg van het systeem, dat bestaat uit onder meer een warmtepomp en een koude- en warmteopslag installatie. Compleet met tapwatervoorverwaring en warmte – en koude buffers. Met door R&R zelf ontwikkelde zonnecollectoren op het dak wordt bovendien extra energie gewonnen om de bron thermisch in balans te houden.

Tevreden?

 Uiteindelijk was Fitland XL Helmond meer dan tevreden met het eindresultaat, en zoals ze zelf zeggen 'Dit systeem gaan we echt een aanbevelen bij andere Fitland filialen'.

 

Geïnteresseerd?  

Bent u net als Fitland XL Helmond op zoek naar een energiezuinig systeem voor uw accommodatie? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

 

« terug naar het overzicht

Contact

R&R Systems B.V.

Vliet 17
5422 VV Gemert
The Netherlands

T: +31(0)492-322437
E: info@energieverdieners.nl