Logo Energieverdieners R en R systems
Energydak

Energieconcepten…

Home » Energieconcepten » Energydak

Energydak

Het Energydak  is een energiesysteem voor platte en hellende daken, waarbij kunststof lamellen zijn opgenomen in de dakconstructie. Door deze lamellen stroomt een vloeistof die warmte of koude kan opnemen. In combinatie met een bron en een warmtepomp kan deze warmte of koude voor andere toepassingen benut worden, waardoor veel energie bespaard word. Het Energydak is niet zichtbaar aan de buitenkant, waardoor het uiterlijk van het pand onveranderd blijft.

Voordelen Energydak:

Foto: Energydak onder dakpannen

Koeling en verwarming

Om de warmte en koude uit het Energydak te benutten dient het systeem gekoppeld te worden aan een Warmte Koude Opslagsysteem (WKO) en een warmtepompsysteem. De warmte of koude wordt via een WKO-systeem opgeslagen in de bodem en kan op elk willekeurig moment weer benut worden. Een warmtepomp onttrekt de energie aan het opslagsysteem. In warme periodes wordt alleen het koude water rondgepompt. In de winter verloopt het proces omgekeerd: dan wordt de warmte via de warmtepomp tot hogere temperaturen gebracht, zodat deze warmte weer benut kan worden voor verwarming of warm tapwater. Het Energydak  maakt het tevens mogelijk om de bodem thermisch in balans te houden. Deze voordelen maakt dat het Energydak goed en gemakkelijk is toe te passen bij systemen voor duurzame energie.

Denk hierbij aan:

Het Energydak is een gepatenteerd systeem dat ontworpen is door R&R Systems.  Voor Nederland heeft R&R Systems de verkooprechten van Energydak verleend aan Oranjedak. Dit bedrijf brengt middels een besloten vennootschap genaamd: Energydak het product Enerydak op de markt. Door de goede samenwerking tussen Oranjedak en R&R Systems zijn er al tal van Energydaken in Nederland geïnstalleerd.

Referenties

Hieronder staan enkele referenties die de voordelen van het Energydak hebben ervaren.

Interesse in een energydak?

Wilt u weten hoe het Energydak voor uw bedrijf of bouwproject het meeste energie kan besparen? Download dan hier de brochure of kijk hier direct op de nieuwe site van Energydak.

Contact

R&R Systems B.V.

Vliet 17
5422 VV Gemert
The Netherlands

T: +31(0)492-322437
E: info@energieverdieners.nl

Productinformatie

Wenst u graag meer informatie over ons Energydak, zoals de toepassingen voor diverse dakconstructies? Vraag deze hier aan!