Logo Energieverdieners R en R systems
Energycollector

Energieconcepten…

Home » Energieconcepten » Energycollector

Energycollector

De Energycollector is een energiesysteem van zwarte warmtewisselaars op het dak om zonnewarmte te winnen. Door de zwarte warmtewisselaars stroomt een vloeistof dat warmte of koude kan opnemen. In combinatie met een bron en een warmtepomp kan deze warmte of koude voor andere toepassingen benut worden waardoor veel energie bespaard word.

Voordelen Energycollector:

Energycollector bij Betonson

Foto: 1600 m² Energycollector op het dak bij Betonson.

Koeling en verwarming

Om de warmte en koude uit de Energycollector te benutten dient het systeem gekoppeld te worden aan een Warmte Koude Opslagsysteem (WKO) en een warmtepompsysteem. De warmte of koude wordt via een WKO-systeem opgeslagen in de bodem en kan op elk willekeurig moment weer benut worden. Een warmtepomp onttrekt de energie aan het opslagsysteem. In warme periodes wordt alleen het koude water rondgepompt. In de winter verloopt het proces omgekeerd: dan wordt de warmte via de warmtepomp tot hogere temperaturen gebracht, zodat deze warmte weer benut kan worden voor verwarming of warm tapwater. De Energycollector maakt het tevens mogelijk om de bodem thermisch in balans te houden. Deze voordelen maken dat de Energycollector goed en gemakkelijk is toe te passen bij systemen voor duurzame energie.

Denk hierbij aan:

Referenties

Hieronder staan enkele referenties die de voordelen van onze Energycollector hebben ervaren.

Interesse in een energycollector?

Wilt u weten hoe de Energycollector voor uw bedrijf of bouwproject het meeste energie kan besparen? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

Contact

R&R Systems B.V.

Vliet 17
5422 VV Gemert
The Netherlands

T: +31(0)492-322437
E: info@energieverdieners.nl

Productinformatie

Wenst u graag meer informatie over onze Energycollector zoals de technische specificaties en de subsidiemogelijkheden? Vraag deze hier aan!