Logo Energieverdieners R en R systems
Emissiereductiekast

Energieconcepten…

Home » Energieconcepten » Emissiereductiekast

Emissiereductiekast

De Emissiereductiekast is speciaal ontwikkeld voor pluimveestallen. In de Emissiereductiekast zitten warmtewisselaars die de warmte van de uitgaande stallucht benutten voor het opwarmen van verse buitenlucht, voordat deze de stal wordt ingeblazen. Op deze manier wordt de buitenlucht met 5 tot 20 ºC verwarmd, afhankelijk van de buitentemperatuur en het ventilatieniveau.

Besparen van energie

Doordat de inkomende lucht wordt voorverwarmd, dalen de verwarmingskosten met 60-80%.  Daarnaast verbruikt het systeem alleen stroom, waardoor u minder afhankerlijk wordt van gas.

Emissiereductie

Door de unieke constructie van de kast is er geen luchtmenging tussen de verse koude lucht en de warme binnenlucht. Er gebeurt enkel een warmte uitwisseling. Tijdens de werking zal de warme lucht condenseren. De fijnstof uit de stallucht wordt in de condens opgenomen en via een opening aan de onderzijde van de kast afgevoerd.
Doordat er minder verwarmd hoeft te worden gaat het gasverbruik omlaag wat weer een lagere CO2 uitstoot met zich meebrengt.

 Voordelen Emissiereductiekast

Interesse in de Emissiereductiekast?

Wilt u weten wat de voordelen zijn van de Emissiereductiekkast voor uw pluimveebedrijf? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

Contact

R&R Systems B.V.

Vliet 17
5422 VV Gemert
The Netherlands

T: +31(0)492-322437
E: info@energieverdieners.nl

Brochure downloaden?

Wilt u graag een brochure downloaden van de Emissiereductiekast van R&R Systems? Klik dan op meer informatie.