Logo Energieverdieners R en R systems
Betonson

Industrie…

Home » Referenties » Industrie » Betonson

Betonson

Betonson

Bij Betonson in Kampen worden betonplaten vervaardigd. In de fabriekshal worden de platen in een verhardingskamer op hoge temperatuur gedroogd. Een proces dat veel energie kost. Bij de bouw van deze fabriek kreeg R&R de opdracht om een energiebesparingssysteem te bedenken.

R&R Systems heeft een duurzame oplossing bedacht. De oplossing bestaat uit energieheipalen. Zo is er in de grond een lus ontstaan van 4200 meter die aardwarmte kan opnemen.

Daarnaast ligt er op het dak 1600 m2 Energycollector om warmte op te wekken.Tezamen met 500 kW warmtepomp vermogen is dit energiesysteem in staat om constant een temperatuur van 41 a 45 °C te creëren wat benut wordt om de platen te drogen. Verder wordt met dit systeem ook de grote fabriekshal (130 x 60 meter) op temperatuur gehouden.

Hieronder ziet u een reactie van de heer Keilholtz. De heer Keiholtz is technisch projectdirecteur bij Betonson en was verantwoordelijk voor de bouw van deze fabriek.

Toegepaste energieconcepten van R&R Systems:

Heeft u net als Betonson een proces wat door gebruik van warmte veel energie verbruikt en wilt u weten hoe u op uw energiekosten kunt besparen? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

« terug naar het overzicht

Contact

R&R Systems B.V.

Vliet 17
5422 VV Gemert
The Netherlands

T: +31(0)492-322437
E: info@energieverdieners.nl